Stanice Novy dostanou od června v O2 TV atraktivnější programové pozice, Prima si naopak pohorší

26. květen 2022

Od 1. června najdou zákazníci největší IPTV platformy na trhu, služby O2 TV, tematické stanice mediální skupiny Nova na předních programových pozicích, konkrétně od čísla 7, naopak Prima Cool a další kanály FTV Prima klesnou na předvolbu 26 a nižší. Důvodem k tomuto kroku je dlouhodobý zájem Novy o lepší umístění, Prima naopak na atraktivitě ztratí po vypnutí funkce zpětného zhlédnutí.

Čtěte také

Ke změně řazení na předních příčkách kanálů O2 TV dochází na základě nové komerční dohody. Skupina Nova využila možnosti si za prémiové pozice zaplatit stejně, jako v minulosti FTV Prima. Jediným jejím kanálem společnosti, který zůstane na přední pozici, bude samotná vlajková loď, její umístění se nemění a zůstává tedy na čísle 4, Nova HD má pozici 3.

„Skupina Nova již delší dobu chtěla viditelnější a pro diváky lépe dostupná místa v seznamu kanálů. Ozývali se nám i samotní zákazníci, kteří chtěli mít stanice Novy po ruce hned – bez nutnosti listovat v EPG. Proto měníme od 1. června pořadí kanálů tak, aby odráželo nejen stále vyšší kvalitu obsahu Novy, ale i zachování všech funkcí, za které si zákazníci v IPTV platí – tedy možnost libovolného přetáčení,“ sdělila šéfka obsahu O2 TV Anna Lenerová.

Čtěte také

Od června se tak dopředu na uvolněné pozice posouvají stanice Nova Cinema, Nova Fun, Nova Gold, Nova Action a Nova Lady. Výše se pak posunou také sportovní stanice, část filmových nebo například zpravodajská BBC World News, kterou naopak nedávno vyřadil z nabídky Vodafone. Pokud zákazníkům nový seznam kanálů nevyhovuje, mají možnost si jednoduše vytvořit vlastní pořadí stanic, které bude odrážet jejich divácké preference. 

FTV Prima od 1. června trvá na striktním požadavku, aby operátoři možnost přetáčení reklam na jejích kanálech blokovali, velcí hráči odmítli si za tuto možnost připlatit. Ve Švýcarsku vznikl za stejným účelem již v minulosti několik desítek stran obsáhlý manuál, který striktně popisuje, jak má takové technické řešení vypadat. V České republice však žádný takový dokument neexistuje a podle operátorů dodala Prima pouze obecnou brožuru.

autor: lukpo
Spustit audio

Související